NA PROŚBĘ MŁODYCH KUCHARZY ZNÓW KRÓLOWAŁY PRZEPYSZNE KREMÓWKI

NA PROŚBĘ MŁODYCH KUCHARZY ZNÓW KRÓLOWAŁY PRZEPYSZNE KREMÓWKI

Jak co miesiąc spotkaliśmy się na zajęciach kulinarnych. Na początek, jak zawsze trzeba było zapoznać się z przepisem. Po rozdzieleniu zadań, młodzi kucharze zabrali się do pracy. Najtrudniejszym dla nich zadaniem było ugotowanie budyniu, który był podstawą kremu do naszego ciasta. Nie był to jednak budyń z torebki, ale taki, którego trzeba przygotować od podstaw. Budyń wyszedł tak smaczny, że po jego spróbowaniu wszyscy zajadali się tak bardzo, że nie zauważyli jak szybko ubyło go w misce, ale na ciasto na szczęście starczyło i w połączeniu z ciastem francuskim wyszła tak wspaniała kremówka, że palce lizać. Jednak oprócz deseru starczyło jeszcze czasu na przekąski z sera, szynki i ciasta na pizzę. Jak zawsze, na koniec było dużo sprzątania, ale wszyscy chętnie wywiązali się ze swoich zadań do końca, łącznie ze zrobieniem porządku.

Skip to content